İç Huzura Giden Kadim Yollar Bir Meditasyon

Meditasyon binlerce senedir mevcud bir uygulamadır. Bütün büyük dinlerde ve içsel geleneklerde bulunur ve bütün kültür ve inançlardan insanoğlu tarafınca uygulanır. Meditasyonun, stresi azaltmak, uykuyu iyileştirmek ve yaratıcılığı çoğaltmak da dahil olmak suretiyle fizyolojik ve zihinsel sağlığa oldukca muhtelif yararları olduğu gösterilmiştir. Meditasyonun zamanı uzun ve karmaşıktır sadece kökeni en eski uygarlıklara kadar uzanabilir. Hindistan’da meditasyon, psikolojik aydınlanmaya ulaşmanın bir yolu olarak binlerce senedir uygulanmaktadır. Çin’de meditasyon, sağlığı ve refahı iyileştirmenin bir yolu olarak yüzyıllardır uygulanmaktadır. Ve Budizm’de meditasyon, farkındalığı ve şefkati geliştirmek için kullanılan merkezi bir uygulamadır. Günümüzde meditasyon dünyanın her yerindeki insanoğlu tarafınca muhtelif nedenlerle uygulanmaktadır. Birtakım insanoğlu stresi azaltmak için meditasyon yaparken, ötekiler odaklanmalarını yahut yaratıcılıklarını geliştirmek için meditasyon yaparlar. Bazıları ise içsel yönleriyle irtibat kurmanın bir yolu olarak meditasyon yapıyor. Meditasyon yapma nedeniniz kesinlikle, meditasyonun hayatınızı iyileştirmek için kuvvetli bir çalgı olabileceğine kuşku yok. Meditasyon ile alakalı daha çok data edinmek istiyorsanız, başlamanıza destek olacak birçok […]

İç Huzura Giden Kadim Yollar Bir Meditasyon

İç Huzura Giden Kadim Yollar: Meditasyon

Meditasyon binlerce senedir mevcud bir uygulamadır. Bütün büyük dinlerde ve içsel geleneklerde bulunur ve bütün kültür ve inançlardan insanoğlu tarafınca uygulanır. Meditasyonun, stresi azaltmak, uykuyu iyileştirmek ve yaratıcılığı çoğaltmak da dahil olmak suretiyle fizyolojik ve zihinsel sağlığa oldukca muhtelif yararları olduğu gösterilmiştir.

Meditasyonun zamanı uzun ve karmaşıktır sadece kökeni en eski uygarlıklara kadar uzanabilir. Hindistan’da meditasyon, psikolojik aydınlanmaya ulaşmanın bir yolu olarak binlerce senedir uygulanmaktadır. Çin’de meditasyon, sağlığı ve refahı iyileştirmenin bir yolu olarak yüzyıllardır uygulanmaktadır. Ve Budizm’de meditasyon, farkındalığı ve şefkati geliştirmek için kullanılan merkezi bir uygulamadır.

Günümüzde meditasyon dünyanın her yerindeki insanoğlu tarafınca muhtelif nedenlerle uygulanmaktadır. Birtakım insanoğlu stresi azaltmak için meditasyon yaparken, ötekiler odaklanmalarını yahut yaratıcılıklarını geliştirmek için meditasyon yaparlar. Bazıları ise içsel yönleriyle irtibat kurmanın bir yolu olarak meditasyon yapıyor.

Meditasyon yapma nedeniniz kesinlikle, meditasyonun hayatınızı iyileştirmek için kuvvetli bir çalgı olabileceğine kuşku yok. Meditasyon ile alakalı daha çok data edinmek istiyorsanız, başlamanıza destek olacak birçok kaynak bulunmaktadır.

Meditasyon ile alakalı daha çok data edinmenize destek olacak birkaç kaynak:

Hususiyet Yanıt
Meditasyon Kişinin dikkat ve farkındalığı geliştirmek için farkındalık, rehavet yahut yoga benzer biçimde bir teknik kullandığı bir uygulamadır.
Meditasyon Meditasyon binlerce senedir dünya genelinde muhtelif kültürlerde uygulanmaktadır.
İç Rahatlık Rahatsız edici yahut baskıcı fikir yahut duygulardan uzak bir refah ve hürriyet durumu.
Antik Tarih Meditasyonun zamanı binlerce sene öncesine dayanır ve dünya çapındaki eski kültürlerde meditasyonun uygulandığına dair kanıtlar bulunur.
Maneviyat Maddi yahut fizyolojik şeylerin aksine, insan ruhu yahut ruhuyla ilgilenme kalitesi.

II. Meditasyon

Meditasyon binlerce senedir dünya genelinde muhtelif kültürlerde uygulanmaktadır.

Meditasyonun en eski kanıtı, şu anda Pakistan ve kuzeybatı Hindistan’da bulunan İndus Vadisi Medeniyeti’na (MÖ 3300-1300) kadar uzanır.

Hindu geleneğinde meditasyon, tanrısal olanla irtibat kurmanın ve yine doğuş döngüsünden kurtuluşa ulaşmanın bir yoludur.

Budist geleneğinde meditasyon, farkındalığı ve şefkati geliştirmenin bir yoludur.

Çin geleneğinde meditasyon, iç huzuru ve uyumu geliştirmenin bir yoludur.

Japon geleneğinde meditasyon aydınlanmaya ulaşmanın bir yoludur.

Günümüzde meditasyon bütün din ve kültürlerden insanoğlu tarafınca uygulanmaktadır.

Stres azaltma, rehavet, ağrı yönetimi ve psikolojik açınma benzer biçimde muhtelif amaçlar için kullanılır.

III. Antik Meditasyon

Antik meditasyon uygulamaları binlerce sene öncesine dayanmaktadır ve dünya çapındaki kültürler tarafınca psikolojik açınma, şifa ve stres yok etme benzer biçimde muhtelif amaçlarla kullanılmaktadır.

Meditasyona dair en eski kanıtlardan bazıları, MÖ 3300’den 1300’e kadar şimdiki Pakistan ve Hindistan’da gelişen İndus Vadisi Uygarlığı’nden geliyor.

Bunları Okudunuz mu?  Farkındalıklı Şifa Meditasyonunun Zihinsel Sağlıktaki Rolü

İndus Vadisi Medeniyetinde meditasyon, tanrısal olanla irtibat kurmanın ve psikolojik aydınlanmaya ulaşmanın bir yolu olarak uygulanıyordu.

Meditasyon tatbik eden öteki eski uygarlıklar içinde Mısırlılar, Yunanlılar, Çinliler ve Budistler bulunmaktadır.

Mısır medeniyetinde meditasyon, tanrılarla irtibat kurmanın ve ölümsüzlüğe ulaşmanın bir yolu olarak kullanıldı.

Yunan medeniyetinde meditasyon, filozoflar ve düşünürler tarafınca zihinsel netlik ve içgörü elde etmenin bir yolu olarak uygulandı.

Çin medeniyetinde meditasyon, esenlik ve uzun ömürlülüğe ulaşmanın bir yolu olarak uygulanıyordu.

Budist uygarlığında meditasyon en mühim uygulamalardan biridir ve aydınlanmaya ulaşmanın bir yolu olarak görülür.

Bugün meditasyon dünyanın her yerindeki insanoğlu tarafınca uygulanıyor ve aralarından seçim yapabileceğiniz birçok değişik meditasyon uygulaması türü var.

Meditasyon oldukca yararlı bir tatbik olabilir ve insanların stresi azaltmalarına, ruh hallerini iyileştirmelerine ve genel refahlarını artırmalarına destek olabilir.

İç Huzura Giden Kadim Yollar: Meditasyon

III. Antik Meditasyon

Meditasyon, hayattaki eski kültürlerde binlerce senedir uygulanmaktadır.

Meditasyonun en eski kanıtı Hindistan’da M.Ö. 5. yüzyıla kadar uzanıyor.

Meditasyon uygulaması Çin ve Tibet dahil Asya’nın öteki bölgelerine yayıldı.

19. yüzyılda meditasyon Batı’ya Swami Vivekananda ve öteki Hintli ruhani öğretmenler tarafınca tanıtıldı.

Günümüzde meditasyon bütün din ve kültürlerden insanoğlu tarafınca uygulanmaktadır.

Pek oldukca değişik meditasyon türü vardır, sadece hepsinin ortak amacı zihni susturmak ve iç huzura ulaşmaktır.

Meditasyonun stresi azaltmak, odaklanmayı geliştirmek ve yaratıcılığı çoğaltmak da dahil olmak suretiyle bir takım faydaya haiz olduğu gösterilmiştir.

Meditasyon ile alakalı daha çok data edinmek istiyorsanız internette ve kütüphanelerde birçok kaynak bulunmaktadır.

V. Meditasyonun Yararları

Meditasyonun hem fizyolojik bununla birlikte zihinsel sağlığa birçok faydası olduğu gösterilmiştir. Meditasyonun yararlarından bazıları şunlardır:

* Stres ve kaygının azalması
* Odaklanma ve konsantrasyonda iyileşme
* Artan sakinlik ve rehavet
* Daha iyi uyku
* Ağrının azalması
* Geliştirilmiş ruh hali
* Şahsi farkındalığın artması
* Gelişmiş yaratıcılık
* Geliştirilmiş ilişkiler
* Tinsel farkındalığın artması

III. Antik Meditasyon

Hindistan, Çin, Yunanistan ve Mısır da dahil olmak suretiyle dünya genelinde birçok kültürde eski meditasyon uygulamaları bulunmuştur. Bu uygulamalar çoğu zaman nefese odaklanmayı, bir mantrayı tekrarlamayı yahut muayyen bir görüntüyü görselleştirmeyi ihtiva eder.

Malum en eski meditasyon biçimlerinden biri, Hindistan’da ortaya çıkan yoga nidradır. Yoga nidra, kolay bir pozisyonda uzanmayı ve zihninizin özgürce dolaşmasına izin vermeyi ihtiva eder. Bunu yaptığınızda derin bir rehavet ve iç refah yaşayabilirsiniz.

Bir başka eski meditasyon uygulaması da Çin kökenli qigong’dur. Çigong, rahatlamayı ve dengeyi teşvik etmek için tasarlanmış hafifçe hareketleri ve soluk egzersizlerini ihtiva eder. Çigong çoğu zaman sağlığı ve refahı iyileştirmek için kullanılır.

Meditasyon antik Yunan ve Mısır’da da uygulanmıştır. Yunanistan’da felsefeci Platon meditasyonun faydaları ile alakalı yazdı ve Yunan tabip Hipokrat hastaları tedavi etmek için meditasyonu kullandı. Mısır’da firavun Akhenaten meditasyon uyguladı ve bunu psikolojik aydınlanmaya ulaşmanın bir yolu olarak teşvik etti.

Bunları Okudunuz mu?  Kesintisiz İplik Bir Meditasyon

Bunlar dünya genelinde uygulanan birçok eski meditasyon uygulamasından bir tek birkaç örnektir. Bu uygulamaların stresi azaltmak, uykuyu iyileştirmek ve rahatlamayı teşvik etmek benzer biçimde muhtelif yararları olduğu gösterilmiştir.

İç Huzura Giden Kadim Yollar: Meditasyon

VII. Değişik Meditasyon Türleri

Her birinin kendine has faydaları ve uygulamaları olan birçok değişik meditasyon türü vardır. En yaygın meditasyon türlerinden bazıları şunlardır:

  • Farkındalık meditasyonu
  • Transandantal meditasyon
  • Vipassana meditasyonu
  • Zen meditasyonu
  • Kundalini yoga meditasyonu

Sizin için en iyi meditasyon türü bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlı olacaktır. Meditasyonda yeniyseniz, hoşunuza giden ve sizin için etken gözüken bir meditasyon bulana kadar değişik meditasyon türlerini tecrübe etmek iyi bir fikirdir.

İşte değişik meditasyon türlerinden kimilerine kısa bir genel bakış:

Farkındalık meditasyonu, şimdiki ana dikkat etmeye odaklanan bir meditasyon türüdür. Bu tür meditasyon, düşünceleriniz, duygularınız ve bedensel duyumlarınızın daha çok farkına varmanıza destek olabilir ve hem de stres ve kaygıyı azaltmanıza da destek olabilir.

Transandantal meditasyon, bir mantranın sessiz bir şekilde kendinize tekrarlanmasını içeren bir meditasyon türüdür. Bu tür meditasyon rahatlamanıza ve odaklanmanıza destek olabilir ve hem de konsantrasyonunuzu ve yaratıcılığınızı geliştirmenize de destek olabilir.

Vipassana meditasyonu, nefese ve vücudunuzdaki hislere odaklanmayı içeren bir meditasyon türüdür. Bu tür meditasyon, kendi zihniniz ve bedeniniz ile alakalı içgörü geliştirmenize destek olabilir ve hem de stres ve kaygıyı azaltmanıza da destek olabilir.

Zen meditasyonu, kolay bir pozisyonda oturmayı ve nefesinize odaklanmayı içeren bir meditasyon türüdür. Bu tür meditasyon rahatlamanıza ve odaklanmanıza destek olabilir ve hem de kendi zihniniz ve bedeniniz ile alakalı içgörü geliştirmenize de destek olabilir.

Kundalini yoga meditasyonu, yoga pozlarını soluk egzersizleri ve meditasyonla birleştirmeyi içeren bir meditasyon türüdür. Bu tür meditasyon rahatlamanıza ve odaklanmanıza destek olabilir ve hem de esnekliğinizi ve gücünüzü artırmanıza da destek olabilir.

Hangi meditasyon çeşidini seçerseniz seçin, faydalarını görmek için tertipli olarak yürütmek önemlidir. Meditasyonda yeniyseniz, her gün bir tek birkaç dakikayla adım atmak ve kendinizi daha kolay hissettikçe meditasyon yapmış olduğunuz süreyi azar azar çoğaltmak iyi bir fikirdir.

İç Huzura Giden Kadim Yollar: Meditasyon

VIII. Nerede Meditasyon Yapılır?

Meditasyon yapabileceğiniz birçok değişik yer var. Evde, meditasyon merkezinde yahut doğada meditasyon yapabilirsiniz.

Evde meditasyon yapıyorsanız rahatsız edilmeyeceğiniz sessiz bir yer bulmanız gerekecektir. Ek olarak kolay olduğunuzdan ve davranmak için kafi alana haiz olduğunuzdan da güvenli olmalısınız.

Şayet bir meditasyon merkezinde meditasyon yapıyorsanız bir öğretmenin yahut eğitmenin rehberliğinden yararlanabileceksiniz. Meditasyon merkezlerinde çoğu zaman meditasyon için muayyen alanların yanı sıra meditasyon ile alakalı daha çok data edinmenize destek olabilecek öteki kaynaklar bulunur.

Doğada meditasyon yapıyorsanız park, orman yahut plaj benzer biçimde muhtelif ortamlarda meditasyon yapmayı seçebilirsiniz. Doğada meditasyon yapmak oldukca rahat ve rahatlatıcı bir edinim olabilir.

Bunları Okudunuz mu?  Sevgiyi Geliştirmek Farkındalık Partnerinize Yakınlaşmanıza Nasıl Yardımcı Olabilir?

Meditasyon yapmayı nerede seçerseniz seçin, kolay ve meditasyona imkan elde eden bir yer bulmak önemlidir.

Temel Sorular

Meditasyon nelerdir?

Meditasyon, sakinlik yahut yüksek farkındalık durumuna ulaşmak için ferdin dikkatini muayyen bir nesneye, düşünceye yahut aktiviteye odaklamayı içeren bir uygulamadır.

Meditasyon iyi mi çalışır?

Meditasyon zihni ve bedeni susturarak çalışır; bu da stresi azaltmaya, odaklanmayı geliştirmeye ve rahatlamayı teşvik etmeye destek olabilir.

Meditasyonun yararları nedir?

Meditasyonun yararları içinde stresin azalması, odaklanmanın artması, daha iyi uyku, ağrının azalması ve mutluluğun artması yer alır.

Meditasyona iyi mi başlayabilirim?

Meditasyon yapmanın birçok değişik yolu vardır sadece birtakım bayağı ipuçları içinde oturmak için sessiz bir yer bulmak, kolay bir pozisyon kura çekmek ve nefesinize odaklanmak yer alır.

İnsanların meditasyon yaparken icra ettiği yaygın yanlışlar nedir?

İnsanların meditasyon yaparken icra ettiği yaygın yanlışlar içinde oldukca fazla çabalamak, cesaretinin kırılması ve kendilerini başkalarıyla karşılaştırmak yer alır.

Meditasyon emin midir?

Meditasyon bir çok insan için çoğu zaman güvenlidir sadece vücudunuzu dinlemeniz ve kendinizi rahatsız hissederseniz durmanız önemlidir.

Meditasyon ile alakalı daha çok data edinmek için birtakım kaynaklar nedir?

Meditasyon ile alakalı daha çok data edinmek için kitaplar, internet sayfaları ve uygulamalar dahil olmak suretiyle birçok kaynak bulunmaktadır.

Sual: Meditasyon nelerdir?

C: Meditasyon, ferdin zihnini yahut farkındalığını eğittiği bir uygulamadır.

Sual: Meditasyonun yararları nedir?

C: Meditasyonun stresi azaltmak, odaklanmayı geliştirmek ve mutluluğu çoğaltmak dahil birçok faydası olduğu gösterilmiştir.

Sual: Iyi mi meditasyon yaparım?

C: Meditasyon yapmanın birçok değişik yolu vardır. Birtakım yaygın yöntemler içinde kolay bir pozisyonda oturmak, gözlerinizi kapatmak ve nefesinize odaklanmak yer alır.

Kudret Mustafa, teknoloji ve ürün incelemelerine olan tutkusunu birleştirerek BestsMag.com blogunu hayata geçirmiştir. Eğitim hayatında mühendislik üzerine yoğunlaşan Kudret, zamanla farklı alanlardaki ürünleri inceleyip analiz etme yeteneğini geliştirmiş ve bu deneyimlerini paylaşmak için kendi platformunu kurmuştur. Kullanıcıların bilinçli alışveriş yapmasına yardımcı olmayı amaçlayan Kudret, sürekli olarak yeni ürünleri araştırıp tarafsız bir bakış açısıyla değerlendirmeler sunmaktadır.

  • Toplam 155 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Sakin Dönüşüm Meditasyonun Harikaları İç huzuru, odaklanmayı ve netliği elde etmek için meditasyonun gücünden nasıl yararlanılır.

Zihin Huzuru 2 hafta önce

İçindekilerMeditasyon nelerdir?Meditasyonun yararlarıMeditasyon nasıl yapılırDeğişik meditasyon türleriNerede meditasyon yapılırNe çoğunlukla meditasyon yapmalısınız?Ne kadar vakit meditasyon yapmalısınız?Meditasyona başladığınızda ne beklemelisiniz?Meditasyon yaparken kaçınılması ihtiyaç duyulan yaygın yanlışlarII. Meditasyonun yararlarıIII. Meditasyon nasıl yapılırIV. Değişik meditasyon türleriFarkındalık meditasyonuTransandantal meditasyonVipassana meditasyonuKundalini yoga meditasyonuZen meditasyonuV. Nerede meditasyon yapılmalıVI. Ne çoğunlukla meditasyon yapmalısınız?VII. Ne kadar vakit meditasyon yapmalısınız?IX. Meditasyon yaparken kaçınılması ihtiyaç duyulan yaygın yanlışlar Meditasyon yüzyıllardır mevcud bir uygulamadır. Bu, zihninizi odaklanmak ve anda var olmak için eğitmenin bir yoludur. Meditasyon stresi azaltmanıza, ruh halinizi iyileştirmenize ve genel refahınızı artırmanıza destek olabilir. Meditasyon nelerdir? Meditasyon, dikkatinizi muayyen bir nesneye, düşünceye ya da etkinliğe odakladığınız bir uygulamadır. Bu, nefesinizden bir mantraya ve fizyolojik bir duyuma kadar her şey olabilir. Meditasyon yaptığınızda zihninizi sakin ve odaklanmış olması için eğitiyorsunuz. Bu, stresi azaltmanıza, ruh halinizi iyileştirmenize ve genel refahınızı artırmanıza destek olabilir. Meditasyonun yararları Meditasyonun birçok faydası vardır. En yaygın olanlardan bazıları şunlardır: * Stresin azalması* Geliştirilmiş ruh hali* […]

Zen Vahası Yoğun Bir Dünyada Huzur Bulmanın Yolları

Zihin Huzuru 3 hafta önce

İçindekilerII. Stres sebepleriIII. Stres emareleriIV. Stresin neticeleriV. Stresle başa çıkma mekanizmalarıVI. Stresle baş etmenin sıhhatli şekilleriVII. Stresle baş etmenin sağlıksız şekilleriVIII. Stres için nitelikli yardım ne süre aranmalı?IX. II. Stres sebepleri III. Stres emareleri IV. Stresin neticeleri V. Stresle başa çıkma mekanizmaları VI. Stresle baş etmenin sıhhatli şekilleri VII. Stresle baş etmenin sağlıksız şekilleri VIII. Stres için nitelikli yardım ne süre aranmalı? IX. X. Sıkça Sorulan Sorular karakteristik Tarif Meditasyon Bir ferdin sakinlik ve dinlenme durumuna ulaşmak için dikkatini muayyen bir nesneye, düşünceye ya da egzersize odakladığı bir tür zihin-beden gözlemi. Farkındalık Yargılamadan, içerisinde bulunduğunuz anı dikkate almayı içeren bir tür meditasyon. Stres azaltma Stres aralıklarını azaltma yöntemi. Dinlenmek Katılık ya da sinirlilikten arınmış olma durumu. Huzur Huzur ve sessizlik durumu. II. Stres sebepleri Aşağıdakiler de dahil olmak suretiyle stresi tetikleyebilecek muhtelif şeyler vardır: Yeni bir işe, yeni bir metropole taşınmaya ya da evlenmeye benzer başlıca hayat vakaları Site ziyaretçilerinin […]

Farkında Anlar, Işıldayan Yaşam Stresi Azaltma ve Refahı Artırmada Meditasyonun Gücü

Zihin Huzuru 3 hafta önce

İçindekilerMeditasyonun YararlarıIyi mi Meditasyon Yapılır?Meditasyon Hakkındaki Yaygın MitlerYeni Başlayanlar İçin MeditasyonII. Meditasyonun YararlarıIII. Iyi mi Meditasyon Yapılır?AntetV. Yeni Başlayanlar İçin MeditasyonVI. Stres Yok etme MeditasyonuVII. Anksiyete için MeditasyonIX. Uyku MeditasyonuIX. Uyku Meditasyonu Farkında Anlamış olur, Işıldayan Yaşam: Meditasyonun Gücü Meditasyon hem fizyolojik bununla birlikte zihinsel sağlığa birçok faydası olduğu kanıtlanmış bir uygulamadır. Stresi azaltmaya, odaklanmayı geliştirmeye ve farkındalığı artırmaya destek olabilir. Bu makalede meditasyonun faydaları, iyi mi meditasyon yapılacağı ve meditasyonla alakalı birtakım yaygın mitler tartışılacaktır. Meditasyonun Yararları Meditasyonun hem fizyolojik bununla birlikte zihinsel sağlığa birçok faydası olduğu gösterilmiştir. Meditasyonun yararlarından bazıları şunlardır: Azalan stres Geliştirilmiş odaklanma Artan farkındalık Azalan endişe Geliştirilmiş uyku Azalan ağrı Geliştirilmiş ruh hali Artan yaratıcılık Iyi mi Meditasyon Yapılır? Meditasyon yapmanın birçok değişik yolu vardır sadece temel adımlar aynıdır. Meditasyon yapmak için rahatsız edilmeyeceğiniz sessiz bir yer bulmanız gerekecektir. Bir sandalyeye oturabilir yahut yere bağdaş kurabilirsiniz. Kolay olduğunuzda gözlerinizi kapatın ve nefesinize odaklanın. Soluk alırken […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele